close
Menu

Liknande produkter

Bränslebesparande underhållsprodukter

Rätt underhåll får din balpress att arbeta med maximal effektivitet och sparar bränsle.

Du kommer att vara övertygad om att ett automatiskt smörjsystem är en lönsam investering, eftersom du slipper gå runt och smörja kedjorna. Dessutom sparar du in bränsle då systemet minimerar friktionen. Vassa knivar är ett annat exempel på bränslebesparare. En bärbar knivslip betalar sig snabbt med skarpare skurna balar som behöver mindre energi.

Automatisk kedjesmörjning

Ett automatiskt kedjesmörjsystem minskar det dagliga underhållet och förlänger livslängden på din rullkedja genom att du slipper besväret med att olja dina kedjor manuellt. Varje gång kraftuttaget aktiveras ordnar systemet det för dig, och i motsats till manuell smörjning smörjs kedjorna när de är varma. På så sätt genomtränger oljan stift och bussning mer effektivt, vilket garantera maximal livslängd. En fullgod smörjning minskar även friktionen och ökar bränsleeffektiviteten, eftersom balpressningen kräver mindre energi.

Systemet smörjer automatiskt balkammare och pickup. Det omfattar en 4-liters tank som kan tas loss för enkel påfyllning samt en volymetrisk pump som är mycket känslig för oljekvaliteten. Flödet kan justeras för varje kedja, vilket minskar slöseriet.

Nedbrytbar smörjolja har speciellt framtagits för droppsmörjning. Beroende på lokala bestämmelser kan det vara obligatoriskt med miljövänlig olja för smörjning av balpresskedjor.

Automatisk kedjesmörjning

Knivslipningssystem: bevara maximal snittkvalitet

Vassa knivar är avgörande för balpressens prestanda. Vassa knivar minskar energiförbrukningen, maximerar bränsleeffektiviteten och minimerar påfrestningen på maskinen. Faktum är att vassa knivar på rundbalspressen minskar vridmomentsbelastningen med upp till 30 % och bränsleförbrukningen med upp till 10 %.

Vårt knivslipningssystem passar perfekt till dina skördebehov. Slipning med konstant vinkel ger perfekta resultat. Jämfört med en aggressiv bärbar vässare minskar vårt system uppvärmningen för att bevara stålets form. Detta gör att knivens livslängd förlängs märkbart.

Liknande produkter undefined LIDHULT, MARKARYD undefined LBR Service AB