close
Menu

Nu finns skördaren 1470G med IBC

Nu finns IBC även till vår mest populära maskin, 1470G
IBC (kranspetsstyrning) är ett unikt kranstyrningssystem som har utvecklats av John Deere. Det är ett intelligent kranstyrningssystem där sensorer känner av skördaraggregatets position och algoritmer anpassar kranens bana i en obruten rörelse. IBC fungerar även som en plattform för enkel introduktion av nya eventuella funktioner som underlättar arbetet för kunden. 
”IBC ger dessutom betydande fördelar vid slutavverkning. Tack vare IBC går det att styra den stora och robusta CH9-kranen lika enkelt och exakt som på de mindre skördarna. Kranen kan dessutom köras i samma hastighet som kranarna på mindre skördarmodeller. IBC underlättar förarens arbete och gör det roligare att arbeta. Färre rörelser krävs, vilket bidrar till att öka förarens arbetskomfort och prestation. Det är en funktion för den moderna eran”, säger marknadschef Tommi Ekman.
Exakt och smidigt arbete med intelligent kranstyrning
IBC-systemet har anpassats för maskinens arbetscykel vid avverkning. Kranens bana och rörelser anpassas automatiskt när kranen styrs mot ett träd och när trädet befinner sig i skördaraggregatet. Föraren behöver inte manövrera kranens olika delar separat. Kranen är enkel att använda och manövreras med hög precision vid alla kranräckvidder. Tack vare den elektroniska ändlägesdämpningen rör sig kranen mjukt. Stötliknande belastningar i ytterlägena elimineras, vilket innebär att förarens arbete blir smidigare och belastningen på krankonstruktionen och hydraulcylindrarna minskar. IBC förbättrar arbetsergonomin och hjälper föraren att använda kranen på korrekt sätt, något som också avspeglas i form av ökad produktivitet.
IBC introducerades först på John Deeres skotare 2013. På skördarsidan introducerade John Deere IBC först för skördaren 1270G år 2017 och senare samma år även för skördaren 1170G. Nu kan IBC även fås för 1470G-skördare med 11- och 10-meters CH9-kranar som används vid slutavverkning.